معرفی تولیدکنندگان برتر خرما و رطب مضافتی بم در ایران

 

خرمای استعمران

خرمای استعمران یا به عبارتی سایر(estameran-sayer dates) یکی ازانواع خرماست که دارای نام های متعددی از قبیل  سعمران، سایر، سمبرون، سمبارون در مناطق مختلف می باشدو حدود ۸۰-۷۰ درصد نخلیات استان خوزستان را دربر می گیرد و از مهمترین ارقام صادراتی استان خوزستان می باشد.

ویژگی های خرمای استعمران: این نوع خرما بیضی شکل و گاهی متمایل به مستطیلی بوده , بافت آن متوسط (نیمه خشک )، رنگ میوه زرد روشن،در مراحل رسید ن کامل کهربائی و قهوه ای متمایل به قرمز است.ضخامت پوست در سعمران ضخیم و تا نسبتاً ضخیم و خشن می باشد.مزه آن شیرین ودر مراحل اولیه رطب تا اندازه ای گس است.خارک ان اواخرمرداد ماه می رسد و خرمای رسیده ان اواخر شهریور قابل برداشت است.

مزایای خرمای استعمران:این نوع خرما خشک و نیمه خشک است ورطوبت ان هنگام برداشت حدود16درصدمی باشد که خاصیت نگهداری آن را افزایش داده و این خاصیت سبب شده تا مناسب ترین رقم تجارتی و صادراتی ایران گردد.از خصوصیات دیگر آن قندبالا وموادمغذی فراوان وهمچنین سلولز پایین است به همین دلیل به طور ویژه مورد توجه کشورهای خارجی به خصوص اروپا قرار گرفته است.به دلیل رطوبت کم نگهداری ان بیش از یکسال در انبار معمولی و بدون سردخانه امکان پذیر می باشد.حمل ونقل آن به اقصا نقاط دنیا با کانتینر غیر یخچالی از خصوصیات دیگر آن است.این نوع خرما با توجه به نیمه خشک بودن آن در آب سریعا حل می شود و فقط پوست وکمی از الیاف آن باقی می ماند که بسیار مورد توجه خریداران اروپایی قرارگرفته استلازم به ذکر است خرمای استان خوزستان به ویژه استعمران عاری از هرگونه سموم ومواد شیمیایی وکاملا ارگانیک است.

مشکلات خرمای استعمران: مشکلی که این خرما در صادرات دارد این است که به‌صورت فله‌ای و بدون بسته‌بندی صادر می‌شود که همین امر موجب سوءاستفاده برخی کشورهای عربی مانند امارات شده به‌طوری که خرمای ایران را با بسته‌بندی مخصوص خود به کشورهای دیگر صادر می‌کنند