مقایسه شیر خرما صنعتی و سنتی: شیره خرما به دو روش تهیه میشود در روش اول به شکل صنعتی و در کارخانه ها و در روش دوم به صورت سنتی در نخلستان ها که یا خرما را با مقداری آب داخل دیگ ریخته و روی حرارت می گذارند و یا در حوض های سیمانی تحت فشار قرار داده و با توجه به گرمای شدید هوا در جنوب شیره خرما استخراج شده و اززیر حوض سیمانی یا سبد حصیری خارج می شوند البته هردومورد مزایا و معایبی دارند که به اختصار بیان می داریم :در تهیه شیره خرما در روش صنعتی خرما ها را ابتدا شسته و ضد عفونی می کنند و پس از جدا سازی هسته و کلاهک در دیگ های بزرگ ریخته و در خلا و با حرارت کم شیره آن را استخراج می کنند بنابر این دراین روش به صورت بهداشتی عمل شده و این نوع شیره کاملا عاری از هرنوع باکتری می باشد علاوه بر این در روش صنعتی شیره خرما را در حرارت پایین بدست می اورند به همین دلیل ویتامین های آن ازبین نمی رود ولی در روش سنتی مسئله بهداشتی بودن آن تا حدی دچار تردید است و همچنین چون خرما در معرض حرارت زیاد قرار می گیرد ویتامین ها و انزیم های موثر آن ازبین میرود .
چنانچه در توليد انواع نان از افزودني هاي خوراكي مناسب استفاده شود، تاثير بسيار مثبتي در چرخه اقتصادي مصرف گندم داردپس از اين كه نقش هاي كاملامتفاوت امولسيفايرها شناخته شد، آنها را در صنايع غذايي ديگر نظير توليد مواد نشاسته اي (نان) و محصولات لبني (نظير بستني) به كار بردند. امروزه امولسيفايرها در انواع غذاهاي ژاپني نظير توفو و قيمه ماهي نيز به كار مي روند استابلایزر آبمیوه / استابلایزر خامه / استابلایزر سس / استابلایزر گوشتی/ استابلایزر مربا / خرید پلی فسفات خوراکی / مواد اولیه صنایع غذایی / استابلایزر مواد غذایی.
بعلاوه .شیره خرماهایی که به روش صنعتی تهیه می شوند به دلیل اینکه در معرض حرارت کمتری قرار میگیرند رنگ روشن تر و شفاف تری دارند در حالیکه شیرخرماهای سنتی تیره رنگ تر هستند غلظت شیره خرماهای صنعتی بسیار بیشتر ازنوع سنتی آن است به طوریکه شیره خرما صنعتی را به سختی میتوان با قاشق برداشت ولی شیره خرما سنتی رقیق تر است و صد البته مواد قندی و مغذی آن به مراتب کمتر از نوع صنعتی آن می باشد.البته لازم به ذکراست که تمام کارخانه ها شیره خرمای با کفیت تولید نمی کنند و هستند کارخانه هایی که شیره خرمای تولیدشده آن بسیار نامرغوب و رقیق است و از کیفیت پایینی برخوردار هستند
Comparison of date juice by industrial and traditional methods